Back to top

Joost Gijselman studeerde Management, Economie en Recht aan de Hogeschool van Amsterdam en Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tot 2014 heeft hij als Fair Manager van de Affordable Art Fair duizenden mensen geïntroduceerd op de kunstmarkt. Hierna is hij zich als zelfstandige gaan toeleggen op het bedenken en uitvoeren van vernieuwende (digitale) concepten t.b.v. de kunstsector.

In 2016 ging het roer om en specialiseert hij zich in database- en web development. De afgelopen twee jaar werkte hij als Applicatie- en databasebeheerder aan de verdere ontwikkeling van het RKD als digitaal kennisinstituut. Sinds 1 september 2019 is hij Technisch Informatiespecialist bij Netwerk Oorlogsbronnen. Hier werkt hij samen met Lizzy Jongma aan de uitbreiding van het netwerk en de doorontwikkeling van de infrastructuur.

Het Fries Verzetsmuseum heeft de WO2-thesaurus gekoppeld aan hun Adlib collectieregistratiesysteem. Hiermee kunnen zij - als eerste NOB-deelnemer - op geautomatiseerde wijze termen ontlenen uit de WO2-thesaurus.