
Het Indisch Herinneringscentrum en Netwerk Oorlogsbronnen werken samen om de portal Indieinoorlog.nl te vernieuwen. Er wordt geput uit de bronneninfrastructuur van NOB en de website krijgt een nieuwe uitstraling.
Website live
De vernieuwde website Indieinoorlog.nl is live en biedt nu verdieping over onderwerpen als de aanleg van de Birma-Siamspoorweg, de Japanse luchtaanvallen op Darwin in Noord-Australië, het Tokio Tribunaal en de Slag bij de Javazee.
Waar en wanneer
De nieuwe Indieinoorlog.nl krijgt naast de mogelijkheid tot zoeken door de beschikbare bronnen ook een kaart waarop kampen en gebeurtenissen gesitueerd staan. En een tijdlijn die loopt van de vooroorlogse t/m de naoorlogse periode.
Indische collecties
Om een zo groot mogelijk aanbod aan Indische oorlogsbronnen doorzoekbaar te maken worden zoveel mogelijk huidige partners van Indië in Oorlog aangesloten op Netwerk Oorlogsbronnen. Ook wordt geïnventariseerd welke Indische collecties er nog meer toegevoegd kunnen worden. De WO-thesaurus, waar NOB gebruik van maakt om bronnen te verbinden en contextualiseren, wordt uitgebreid met Indische termen.
Samenwerking IHC en NOB geïntensiveerd
De samenwerking tussen het Indisch Herinneringscentrum en Netwerk Oorlogsbronnen wordt rond de portal Indieinoorlog.nl geïntensiveerd. Bij Netwerk Oorlogsbronnen leeft de wens om het huidige aanbod aan bronnen te versterken voor het thema Nederlands-Indië. Bij het Indisch Herinneringscentrum – als beheerder van de portal Indië in Oorlog – leeft de ambitie om de portal te actualiseren met nieuwe bronnen en het beheer van de inmiddels sterk verouderde achterkant eenvoudiger en toekomstbestendig te maken.
De vernieuwde Indieinoorlog.nl maakt gebruik van de achterkant van Netwerk Oorlogsbronnen. De voorkant, de zichtbare website, krijgt een eigen uiterlijk en identiteit gevoed met data uit de bronnen- en informatieinfrastructuur van NOB. Eenzelfde soort samenwerking heeft Netwerk Oorlogsbronnen met WO2GLD.